Відбулося чергове засідання Вченої ради Харківського національного університету, під час якого було підбито підсумки науково-дослідної роботи, видавничої діяльності вишу та затверджено плани щодо продовження роботи за цими напрямами у наступному, 2022 році. Розглядалися також питання щодо проведення профорієнтаційної роботи, результатів діяльності Школи наукового лідерства факультету № 1 та створення Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ тощо. У роботі Вченої ради також взяв участь начальник ГУНП в Харківській області полковник поліції Станіслав Перлін.

За результатами щорічного конкурсу на кращу наукову, науково-технічну та профорієнтаційну продукцію в апараті МВС, територіальних органах, закладах, установах і на підприємствах, що належать до сфери управління МВС України у 2021 році Дипломом І ступеня у номінації «Наукові періодичні видання (наукові журнали, збірники наукових праць, зокрема електронні)» за підготовку наукового журналу «Право і безпека» том 78 № 3 (2020) та том 79 № 4 (2020) нагороджено:

- ректора Харківського національного університету внутрішніх справ, член-кореспондента Національної академії правових наук України, доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України, генерала поліції третього рангу Сокуренка Валерія Васильовича.

Дипломом І ступеня у номінації «Підручники» за підготовку підручника «Судові, правоохоронні, контрольно-наглядові та правозахисні органи України»: [С.М. Гусаров, О.Ю. Салманова, А.Т. Комзюк та ін.] за загальною редакцією доктора юридичних наук, професора С.М. Гусарова. - Харків, 2020 нагороджено:

- професора кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1, член-кореспондента Національної академії правових наук України, доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України  Гусарова Сергія Миколайовича.

Диплом І ступеня (у номінації «Мультимедійні видання» за підготовку навчально-методичного відеопосібника для дистанційного навчання, розробленого колективом авторів: О.А. Моргунов; І.М. Ковальов; М.Г. Калюжний отримав:

- декан факультету № 3, доктор юридичних наук, доцент, заслужений тренер України, підполковник поліції Моргунов Олександр Анатолійович.

Диплом ІІІ ступеня у номінації «Друкована профорієнтаційна продукція», а саме: друкована профорієнтаційна продукція Харківського національного університету внутрішніх справ отримав:

- проректор університету, доктор юридичних наук, професор  Клочко Анатолій Миколайович.

Подяку Харківської міської ради за багаторічну сумлінну й плідну працю, високий професіоналізм та вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців вручено професору кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1, академіку Національної академії правових наук України, доктору юридичних наук, професору, заслуженому юристу України  Бандурці Олександру Марковичу.

На підставі рішення Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України ступінь доктора юридичних наук присуджено:

– Кройтору Володимиру Андрійовичу за спеціальністю 12.00.03 – цивільне право і цивільний процес; сімейне право; міжнародне приватне право;

– Мартовицькій Олені Василівні за спеціальністю 12.00.09 – кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність;

– Невядовському Владиславу Олеговичу за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право;

– Федосовій Олені Валеріївні за спеціальністю 12.00.09 – кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність.

Ступінь кандидата юридичних наук присуджено:

– Байбак Анастасії Геннадіївні за спеціальністю 12.00.01 – теорія та історія держави та права; історія політичних і правових учень;

– Бережній Євгенії Вікторівні за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право;

– Бурбело Богдану Анатолійовичу за спеціальністю 12.00.09 – кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність;

– Строк Інні Анатоліївні за спеціальністю 12.00.09 – кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність.

На підставі рішення Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України та рішення Вченої ради ступінь доктора філософії з галузі знань «Право» за спеціальністю «Право» присуджено:

– Ковраху Віталію Анатолійовичу.

Під час засідання Вченої ради вручено нагороди переможцю та призерам ІІ етапу олімпіади «Юний правознавець», проведеної факультетом № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ у дистанційному режимі. За результатами оцінювання творчого завдання (написання есе) професійне журі обрало переможця і призерів:

І місце – учениця Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 Харківської міської ради Харківської області Бараницька Єлизавета;

ІІ місце – учениця Красноградського ліцею № 2 Красноградської міської ради Харківської області Буженко Уляна;

ІІІ місце – учень Харківського технологічного ліцею № 9 Харківської міської ради Харківської області Нирковський Павло.

Нагороди та дипломи про присудження наукових ступенів вручив та побажав подальшої плідної діяльності ректор університету Валерій Сокуренко.

ВЗГ ХНУВС