Невід’ємною складовою і завершальним етапом підготовки слухачів магістратури у Харківському національному університеті внутрішніх справ є стажування у комплектуючих підрозділах Національної поліції України. За результатами його проходження та з метою напрацювання елементів практичної роботи завдяки імітації професійної поліцейської діяльності та моделюванню типової ситуації у слухачів магістратури факультету № 1 (081 «Право») відбувся захист матеріалів стажування на посаді із застосуванням елементів поліцейського квесту.

Для захисту матеріалів проходження стажування було призначено комісію, до складу якої увійшли представники кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства, кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки, кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 ХНУВС, а також представники практичних підрозділів Національної поліції України.

За умовами сценарію поліцейського квесту, здобувачі вищої освіти отримали ситуативні завдання, пов’язані із прийняттям процесуального рішення у кримінальному провадженні («Огляд місця події», «Слідчий експеримент», «Пред’явлення для впізнання особи», «Допит», «Обшук» та ін.), і в умовах навчального полігону продемонстрували здобуті навички на відповідних локаціях.

Комісія оцінила роботу кожного слухача з урахуванням продемонстрованих навичок знання чинного законодавства, організаторських можливостей та креативного мислення.

ВЗГ ХНУВС