Голова Дебатного клубу Харківського національного університету внутрішніх справ Наталія Расторгуєва та учасниця Школи наукового лідерства факультету № 1 курсантка 2 курсу Кристина Коваль взяли участь у триденному базовому тренінгу «Молодіжний працівник», що був організований Управлінням у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації за підтримки Державного інституту сімейної та молодіжної політики при Міністерстві молоді та спорту України.

Метою програми є підвищення кваліфікації молодіжних лідерів та фахівців молодіжної галузі в умовах децентралізації задля ефективної реалізації молодіжної політики на локальному та регіональному рівнях.

Учасниці опрацьовували роботу молодіжного працівника, суть молодіжної політики, вектори її розвитку в Україні, акценти в роботі, спрямованій на залучення молоді, що означає бути молодіжним працівником в громаді та як розвинути власні компетенції у молодіжній роботі. Задля закріплення отриманих теоретичних знань учасники тренінгу пройшли «Польову практику», під час якої опитували молодь міста щодо того, які інтереси має молодь, чи бере участь у волонтерстві, що хотіла б змінити у своєму місті.

Програма складалася з десяти сесій, в яких було розглянуто сутність молодіжної політики, форми молодіжної роботи, досвід європейських країн.

Учасники тренінгу плідно та активно працювали разом із тренерами – директоркою Обласного молодіжного центру у місті Полтава Світланою Громцевою та головою Асоціації молодіжних центрів в Україні Ярославом Храпським.

ВЗГ ХНУВС