У рамках ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Захист прав людини в умовах пандемії», присвяченої Міжнародному дню захисту прав людини, відбулася дискусійна панель. Її організаторами виступили Європейський університет, юридичний факультет Національного авіаційного університету, Інститут держави і права імені В. М. Корецького НАН України, Інститут політико-правових та релігійних досліджень, Рада молодих юристів України.

У заході взяли участь представники органів державної влади, викладачі, юристи-практики, молоді вчені, аспіранти та студенти.

З вітальним словом до присутніх звернулися Ольга Совгиря – народний депутат України 9-го скликання, Постійний представник Верховної Ради України у Конституційному Суді України, доктор юридичних наук, професор; Олександр Сасевич – голова комітету Ради суддів України з питань співпраці зі ЗМІ, державними та недержавними органами та організаціями, кандидат юридичних наук; Андрій Бутенко – заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, кандидат історичних наук, доцент; Максим Тимошенко – проректор з юридичних питань та міжнародних зв’язків Європейського університету, доктор юридичних наук, доцент; Ірина Сопілко – декан Юридичного факультету Національного авіаційного університету, доктор юридичних наук, професор; Олександр Герасименко – президент Інституту політико-правових та релігійних досліджень; Наталія Оніщенко – доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук України, завідувач відділу теорії держави і права Інституту держави і права імені В. М. Корецького Національної академії наук України.

Доцент кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Наталія Дуравкіна взяла участь у заході в якості спікера та модератора.

Під час дискусії було обговорено актуальні питання, що стоять перед суспільством у зв’язку з пандемією COVID-19 та пов’язаними з нею проблемами захисту прав і свобод людини та громадянина.

Захід можна переглянути на сторінці Координаційної ради молодих юристів: https://www.facebook.com/100006428405086/videos/494160965327024

Сумська філія  ХНУВС