Курсанти та студенти Харківського національного університету внутрішніх справ, які здобули перемогу на попередньому (відбірковому) етапі, взяли участь в обласному етапі XII Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, що відбувся в онлайн-режимі на платформі ZOOM. На конкурс зареєструвалися 82 учасники з 25 вишів.

Цьогоріч до конкурсантів висувалися серйозні вимоги: володіння знаннями про літературно-художню й мистецьку спадщину Тараса Шевченка; ерудованість; дотримання норм літературної мови в писемному мовленні; створення оригінальних текстів у формі есе, публіцистичної статті та твору-роздуму.

Приємно відзначити, що наші курсанти гідно представили свій університет і своїх викладачів-наставників. Так, призове ІІІ місце в категорії «курсанти військових спеціальностей ЗВО» посіла курсантка 1 курсу факультету № 2 Дар'я Досаєва (керівник – старша викладачка кафедри українознавства факультету № 2, кандидат педагогічних наук Інна Голопич), також до десятки переможців увійшли: курсантка 1 курсу факультету № 1 Ірина Ананко (керівник – старша викладачка кафедри українознавства Наталія Єльнікова) та курсантка 1 курсу факультету № 2 Марія Кочкарьова (керівник – старша викладачка кафедри українознавства, кандидат педагогічних наук Інна Голопич). Призові місця в обласному етапі також отримали студенти факультету № 6 Юлія Байдюк та Едуард Карп.

Щиро вітаємо наших переможців і їхніх наставників!

ВЗГ ХНУВС