Фіналісти першої олімпіади «Кібердослідник» (з навчальної програми «Кібербезпека») Харківського національного університету внутрішніх справ серед учнів 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та студентів закладів професійно-технічної освіти отримали дипломи та призи за участь у ІІ турі олімпіади та зайняті ними місця.

З 11 до 18 грудня 2021 року факультет № 6 та кафедра кібербезпеки та DATA-технологій університету проводили олімпіаду «Кібердослідник» http://www.univd.edu.ua/uk/dir/2924/olimpiada--kiberdoslidnyk--2021-roku.

Для участі в олімпіаді «Кібердослідник» зареєструвалися 447 учнів з майже всіх територіальних громад Харківської області: 259 юнаків та 188 дівчат. Причому більше 84% учасників олімпіади навчаються в закладах освіти, що знаходяться в районних центрах та селах області.

Під час дистанційного І туру учасники олімпіади за 60 хвилин намагалися дати якомога більше правильних відповідей на 50 тестових запитань для визначення рівня їх знань у сфері кібербезпеки. І тур олімпіади подолали 224 учасника.

До ІІ туру олімпіади пройшло 10 учасників – мешканці Балаклійської, Дворічанської, Лозівської, Чугуївської та Печенізької територіальних громад, а також міст Харків та Ізюм.

За результатами очної участі у ІІ турі олімпіади, що проходив в університеті, було складено рейтингову таблицю та визначено переможців олімпіади. З підсумковим протоколом визначення переможців першої олімпіади «Кібердослідник» (з навчальної програми «Кібербезпека») Харківського національного університету внутрішніх справ серед учнів 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та студентів закладів професійно-технічної освіти у 2021 році можна ознайомитися за посиланням: http://www.univd.edu.ua/files/articles/163333/olympiad_2021_protocol_winners.pdf.

Усі учасники ІІ туру олімпіади отримали сертифікати про участь в олімпіаді, дипломи та призи у відповідності до зайнятого ними місця: смарт-годинник, бездротові Bluetooth навушники, повербанки, USB-флеш носії.

Окремо в спеціальній номінації «STEM-майстриня» було нагороджено учасницю ІІ туру – Вероніку Жувако, ученицю комунального закладу «Новопокровський ліцей» Новопокровської селищної ради Чугуївського району Харківської області.

Усіх учасників олімпіади поінформували, що в Харківському національному університеті внутрішніх справ вони можуть здобути вищу освіту за різними спеціальностями, у тому числі 125 «Кібербезпека».

Для учасників ІІ туру олімпіади, а також для вчителів та батьків, які їх супроводжували, було організовано екскурсію територією університету, під час якої вони ознайомилися із навчально-тренувальними полігонами, спортивними майданчиками, навчальними корпусами, гуртожитками університету.

Метою проведення олімпіади є реалізація здібностей талановитих учнів, стимулювання творчого самовдосконалення учнівської молоді, популяризація досягнень науки, техніки та новітніх технологій.

ВЗГ ХНУВС