Учасники Школи наукового лідерства курсанти 1–3 курсів факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь онлайн у робочій групі з проведення антикорупційних розслідувань та напрацювання пропозицій до влади щодо антикорупційної реформи. Організатором заходу виступила Громадська організація «СМАРТ МЕДІА». У робочій групі також взяли участь представники Харківського антикорупційного центру та проєкту Wikiinvestigation.

Під час онлайн-зустрічі учасники дізналися, як провести фахове розслідування за допомогою відкритих джерел інформації, які інструменти для цього існують, як оформити результати розслідування, яким чином можливо контролювати місцеві бюджети, які є антикорупційні інструменти, у тому числі онлайн, а також позитивні кейси у сфері антикорупційної діяльності.

Учасники Школи наукового лідерства зацікавилися подальшими можливостями антикорупційного стажування та менторською підтримкою у проведенні власних розслідувань.

Пропозиції учасників робочої групи щодо змін у антикорупційне законодавство буде зібрано у єдиний документ для опрацювання юристами та законотворцями.

ВЗГ ХНУВС