У Харківському національному університеті внутрішніх справ у режимі онлайн відбувся круглий стіл на тему «Застосування інформаційних технологій у діяльності правоохоронних органів».

Захід відкрив професор кафедри кібербезпеки та DATA-технологій факультету № 6 ХНУВС кандидат технічних наук, доцент Володимир Струков. Він зазначив, що актуальність використання інформаційних технологій зростає і у зв'язку зі зростаючими загрозами з боку злочинного світу та необхідністю якнайшвидшого впровадження в діяльність правоохоронних органів інтелектуальних систем обробки даних та інформації. Цей процес впливає на організацію розслідування кримінальних правопорушень, методичне забезпечення працівників Національної поліції України, а здійснення автоматизованого пошуку відомостей щодо будь-яких об’єктів (осіб, предметів, подій) сприяє науково-організаційній праці, оптимізує збирання, зберігання, систематизацію та аналіз доказової інформації.

Начальник управління інформаційно-аналітичної підтримки ГУНП у Харківській області підполковник поліції Олексій Григорович наголосив, що управління активно співпрацює з університетом щодо застосування інформаційних технологій у діяльності правоохоронних органів. Він також визначив наявні проблеми та шляхи вирішення у сфері інформаційно-аналітичної підтримки діяльності Національної поліції України.

Під час роботи круглого столу розглянуто питання теоретичного та практичного характеру щодо застосування інформаційних технологій у діяльності правоохоронних органів.

У заході взяли участь представники Головного управління Національної поліції України в Харківській області, Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України, Академії Державної пенітенціарної служби України, Національного технічного університету «ХПІ», Національної академії внутрішніх справ, Львівського державного університету внутрішніх справ, Луганського державного університету внутрішніх справ, Харківського національного університету повітряних сил, Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, Харківського національного університету радіоелектроніки.

За матеріалами круглого столу видано збірник статей.

ВЗГ ХНУВС