Відділом соціально-гуманітарної роботи для двох груп курсантів-першокурсників факультету № 3 проведено презентації традиційної для університетського музею виставки – «До Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС». Цього року на виставці представлено одне з новітніх і перших історичних досліджень цієї катастрофи, автором якого став один із провідних фахівців з історії України у світі професор Гарвардського університету Сергій Плохій. Докладно про її зміст можна дізнатися в університетській бібліотеці.

Перед ознайомленням з матеріалами виставки курсанти переглянули фрагмент документального фільму, відзнятого 2015 року за підтримки Міністерства внутрішніх справ та Української асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС України. Почуте з вуст свідків подій, надає розуміння подвигу, який здійснювали перші ліквідатори чорнобильського лиха.

Фотозображення та документальні матеріали, розміщені на банерах, дозволяють краще зрозуміти мужність тих, кого сама доля поставила на захист всього людства від невидимої смерті. Курсанти також ознайомились і з предметами, що розповідають про ліквідаторів – працівників ХНУВС.

Відвідати виставку, яка розміщена у першій залі музею, у найближчий час можуть усі бажаючі.

Андрій Прохоров, директор музею ХНУВС