Завідувачка кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Валентина Василенко та доцентка кафедри Юлія Самойлова взяли участь у Всеукраїнському освітньому онлайн-коворкінгу «Роль закладів освіти у формуванні нульової терпимості до корупції та вихованні доброчесності в Україні», де були ознайомлені з організаційно-правовими заходами запобігання корупції, шляхами та методами своєчасного і належного реагування на корупційні дії.

Під час заходу обговорювалися питання: формування культури академічної доброчесності в освітніх закладах; захист прав викривачів як засіб формування нульової терпимості до корупції; лобіювання інтересів та корупція; як запобігати корупції через навчання і дослідження.

Спікерами виступили: фахівчиня у сфері Інтелектуальної власності, експерт з питань академічної доброчесності Анна Гуржій; експертка з питань правоохоронної та антикорупційної діяльності, авторка понад 70 навчально-наукових публікацій Ольга Косиця; доцентка кафедри методики навчання суспільних дисциплін та гендерної освіти історико-філософського факультету Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Тамара Бакка; адміністративний директор Міждисциплінарного науково-освітнього центру протидії корупції Національного університету «Києво-Могилянська академія» Андрій Білецький.

Отримані під час коворкінгу знання є цінними для використання в науково-педагогічній діяльності з метою підвищення рівня правосвідомості учасників освітнього процесу та виховання культури академічної доброчесності.

Сумська філія ХНУВС