Голова Школи наукового лідерства факультету № 1 ХНУВС Віталій Найда взяв участь в онлайн-заході високого рівня «Майбутнє Східного партнерства ЄС», організованого Німецькою радою з міжнародних відносин (DGAP).

Почесними спікерами заходу виступили: заступниця Генерального директора Європейської Комісії з питань Східного партнерства, економічних інвестиційних планів і відносин з МФО та в.о. голови групи підтримки України Катарина Матернова, провідна діячка білоруської демократичної опозиції, колишня кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська, голова антикризового управління Павло Латушко, керуючий директор з питань Росії, Східного партнерства, Центральної Азії Міхаель Зіберт, керівниця Офісу президента Молдови, старша політична радниця президента Молдови Крістіна Герасимова та ін.

На заході було обговорено, як поточні тенденції впливають на розвиток Східного партнерства ЄС, зокрема виклики, пов’язані з пандемією та її соціально-економічними наслідками. Спікери у своїх промовах та відповідях на запитання учасників детально розглянули питання вирішення різноманітних криз у регіоні Східного партнерства, включаючи другу війну в Нагірному Карабаху та ситуацію в Білорусі.

Захід складався з трьох окремих частин. Головною подією стала панельна дискусія з політиками та провідними експертами щодо проведення саміту в грудні. Інші дві сесії були зосереджені на нагальній кризі для Східного партнерства. На першій сесії розглянули політичну ситуацію в Білорусі, на другій – затяжні конфлікти у Східному партнерстві ЄС.

Онлайн-захід зібрав разом ключових політиків та експертів громадянського суспільства та дозволив плідно обговорити поточні перешкоди для Східного партнерства та шляхи їх вирішення у майбутньому.

ВЗГ ХНУВС