Доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 кандидатка філологічних наук Наталія Кобилко пройшла навчання за освітньою програмою «Вербалізація і візуалізація в науці та освіті» на базі Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного (м. Мелітополь). Програма навчання охоплювала такі теми: візуалізація даних в сучасному просторі; інфо-медійна грамотність та розвиток критичного мислення: візуальне сприйняття; теорія і практика сторітеллінгу; візуалізація вербального матеріалу як засіб підвищення якості освіти.

Тренінги проводили докторка філологічних наук, професорка Тетяна Шарова, кандидатка філологічних наук, доцентка Аліна Землянська та кандидат педагогічних наук, доцент Сергій Шаров.

Слухачі ознайомилися з можливостями різних графічних об’єктів та онлайн-застосунків, за допомогою яких краще сприймається та запам’ятовується інформація, опанували структурні основи сторітеллінгу та прийоми їх використання в навчальному процесі, дізналися про сутність медіаграмотності та значення медіаосвіти, а також про онлайн-ресурси для виявлення фейкової інформації. Під керівництвом спікерів учасники освітньої програми виконали творчі завдання, і як результат – отримали сертифікати підвищення кваліфікації.

ВЗГ ХНУВС