Щороку 12 квітня світова спільнота відзначає Міжнародний день космонавтики. Напередодні цього дня для першокурсників Харківського національного університету внутрішніх справ фахівцями університетської та Харківської обласної бібліотек було проведено відеоподорож «День космонавтики – тріумф світової науки».

Молодь побачила унікальні документальні відеоматеріали першої космічної подорожі льотчика-космонавта Юрія Гагаріна навколо земної кулі за 108 хвилин у квітні 1961 року. Із зацікавленістю слухали присутні про вченого Костянтина Ціолковського – одного із засновників сучасної космонавтики та про видатних творців-теоретиків, які зробили значний внесок в освоєння космічного простору, С. Корольова, В. Челомея, М. Янгеля, В. Уткіна.

Під час перегляду фотослайдів юнаки та дівчата більше дізналися про  зірку української космонавтики – льотчика-космонавта Павла Поповича (1930–2009), про першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка – Героя України. У 1997 році  він здійснив політ на американському космічному кораблі «Колумбія». Головний висновок, який зробили курсанти і студенти після відео лекції, – побачивши нашу планету з космосу, людина збагне, що Землю, наш дім, треба берегти!

 Присутні також могли ознайомитися з книжково-ілюстративною експозицією «Наперекір земному тяжінню».

 

ВЗГ ХНУВС