У рамках Всеукраїнського Тижня права та з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби з корупцією завідувачкою кафедри гуманітарних дисциплін Валентиною Василенко ініційовано проведення усного журналу «Право, обов’язок, свобода та відповідальність» для учнів 11 класу КУ ЗОШ № 26 за участі старшого інспектора сектору зв’язків із громадськістю управління патрульної поліції в Сумській області капітана поліції Оксани Красовської.

Лейтмотивом інформаційно-правової години були наступні настанови: «Права людини як броня – вони захищають нас; вони як правила – говорять нам, як себе поводити; вони як арбітри – ми можемо до них звертатися; вони абстрактні – як емоції, і як емоції вони належать усім й існують, що б навколо не відбувалося. Також вони схожі з природою, тому що їх можна зневажити, та з духом, тому що їх неможливо зруйнувати. Подібно до часу, вони однаково ставляться до всіх нас: багатих і бідних, старих і молодих, білих і чорних, високих і низьких. Вони пропонують нам повагу і вимагають від нас ставитися з повагою до інших. Вони подібні до доброти, правди і справедливості».

Спікери зупинилися також на проблемі сучасного світу, питанні про боротьбу з корупцією з метою сформувати в учнів середньої школи уявлення про соціальне явище корупції та шкоду, яку корупція завдає конкретній людині; вміння виявляти прояви корупції у повсякденному житті та давати їм належну особисту оцінку.

Проведений захід стане приводом для аналізу власних дій та вчинків молодими людьми. Сприятиме вихованню у них людяності, відповідальності, поваги до гідності іншої людини та переосмислення цінностей.

Сумська філія ХНУВС