Чергове засідання наукового гуртка кафедри фундаментальних та юридичних дисциплін факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ було присвячено Міжнародному дню боротьби з корупцією.

Відкрили засідання керівник гуртка, викладач кафедри Наталія Чорногор та викладач кафедри Ксенія Гуртова. Під час засідання було відзначено, що корупція завжди зростає, коли країна знаходиться на стадії трансформації. Оскільки Україна здійснює докорінну трансформацію економічного та політичного устрою, правової і соціальної систем, то зростання рівня корупції, на жаль, є об'єктивно обумовленим фактором.

Під час доповіді було окремо наголошено на недопущенні вчинення корупційних дій під час складання екзаменаційної сесії здобувачами освіти бакалаврського та магістерського рівнів.

Із доповідями виступили члени наукового гуртка студентки факультету № 6 – Поліна Лисенко із доповіддю «Міжнародні практики протидії корупції» та Діана Бабич із доповіддю «Виникнення корупції у світі: історичний аспект».

ВЗГ ХНУВС