Чергове засідання наукового гуртка кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ було присвячено Міжнародному дню боротьби з корупцією.

Керівник гуртка – доцент кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології кандидат психологічних наук, доцент Світлана Лозова наголосила, що корупція в Україні має системний характер. Це негативно впливає як на зовнішньополітичний, так і на внутрішньополітичний розвиток країни. Негативні наслідки цього явища полягають у тому, що воно руйнує такі важливі конституційні засади, як принципи соціальної справедливості та рівності всіх перед законом. Корупція підриває віру людей до влади, дискредитує ринкові механізми розвитку конкуренції та запобігання монополізму в економіці, сприяє лобіюванню законодавчих і нормативних актів, масштабним зловживанням та злочинності.

Студентка факультету № 6 Аліна Терещенко розповіла про досвід використання смертної кари у Китаї щодо подолання корупції. Студентка Світлана Клюквіна підготувала доповідь на тему «Зарубіжний досвід боротьби з корупцією і можливості його втілення в Україні», яка викликала жваву дискусію.

ВЗГ ХНУВС