У Харківському національному університеті внутрішніх справ для курсантів, магістрів, ад’юнктів та слухачів, які керують транспортними засобами або мають посвідчення водія, було проведено інструктивно-профілактичне заняття щодо попередження порушень Правил дорожнього руху.

У проведенні занять взяли участь працівники Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції: старший інспектор з особливих доручень відділу зв’язків з громадськістю капітан поліції Максим Петухов, інспектор батальйону № 1 старший лейтенант поліції Максим Осадчий, інспектор відділу зв’язків з громадськістю старший лейтенант поліції Дмитро Клименко та фахівець факультету № 3 Олег Сазонов.

Заняття відкрив проректор університету Анатолій Клочко, який зазначив, що високий рівень аварійності та загибелі людей в Харкові та області за останній час обумовлений низьким рівнем дисципліни водіїв і пішоходів, нехтуванням вимог Правил дорожнього руху. Він підкреслив, що дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих – обов’язок усіх учасників дорожнього руху. Незнання чи недотримання Правил дорожнього руху, неправильна оцінка дорожньої ситуації, перевищення швидкості або керування транспортом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння призводить до трагічних наслідків.

Представники Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції під час занять акцентували увагу на безумовному дотриманні правил дорожнього руху, особливо в зимових умовах, обов’язковому виконанні обов’язків пішоходами під час переходу автомобільних доріг. Також були надані статистичні дані дорожньо-транспортних пригод, їх наслідки та відповідальність.

Після закінчення заходу голова курсантсько-студентського самоврядування університету Олександр Бабич окремо провів додатковий інструктаж з курсантами-водіями.

ВЗГ ХНУВС