Учасники Центру соціальних проєктів Школи наукового лідерства курсант 3 курсу факультету № 1 ХНУВС Ігор Сумін, курсантки 2 курсу факультету № 1 Марина Гайденко та Кристина Коваль спільно з волонтерками пошукового загону «ЛісаАлерт» взяли участь у відкритті виставки дитячих малюнків та нагородженні переможців конкурсу на тему прав людини, що пройшов у культурно-просвітницькому центрі Будинок Нюрнберга у Харкові.

Учасниця Школи наукового лідерства Кристина Коваль підготувала для дітей та їх батьків презентацію про те, які права має дитина, а також про Всесвітню декларацію прав людини та Конвенцію ООН з прав дитини. Курсанти Ігор Сумін і Марина Гайденко в інтерактивному форматі розповіли про правила безпечної поведінки з незнайомими людьми на вулиці у різних типових ситуаціях.

Юних авторів найкращих творчих робіт цінними призами нагородила директорка центру Світлана Чистякова. Координаторка проєктів Харківського офісу Фонду Конрада Аденауера в Україні Дарія Дмитренко представила напрямки діяльності Фонду, одним із яких є підтримка обдарованої молоді у ході демократичних перетворень.

Захід дозволив учасникам глибше замислитися над проблемою прав дитини, способами їх порушення та ролі кожного під час захисту прав в Україні.

Виставку можна відвідати до 30 січня 2022 року з понеділка до п‘ятниці з 11.00 до 15.45 у Будинку Нюрнберга за адресою: Харків, вул. Чернишевська, 15.

ВЗГ ХНУВС