Доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 полковник поліції Ірина Казанчук разом із професором кафедри адміністративного права та процесу Одеського державного університету внутрішніх справ, кандидатом юридичних наук, доцентом Сергієм Барановим провели бінарне заняття для курсантів другого курсу факультету № 3 з навчальної дисципліни «Адміністративна відповідальність» на тему «Стадії провадження в справах про адміністративні правопорушення».

Під час обговорення питань, винесених на розгляд семінарського заняття, Сергій Баранов ознайомив курсантів зі змістом та послідовністю процесуальних дій працівників поліції на кожній стадії адміністративного провадження, особливостями прав і обов’язків кожного з учасників провадження у справах про адміністративне правопорушення. Жваву дискусію викликали питання про порядок та строки оскарження винесеної по адміністративній справі постанови, складання працівниками поліції процесуальних документів у процесі порушення та розгляду справи про адміністративне правопорушення, оцінки доказів під час вирішення адміністративної справи тощо.

Наприкінці бінарного заняття представник Одеського державного університету внутрішніх справ поділився власним науково-педагогічним досвідом роботи і навів цікаві та корисні приклади з практичної точки зору за темою заняття. Отримані поради та настанови неодмінно стануть у нагоді курсантам під час подальшої професійної роботи в підрозділах превенції.

ВЗГ ХНУВС