Завідувачкою кафедри іноземних мов факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ кандидатом педагогічних наук Оленою Статівкою проведено круглий стіл іноземними мовами для слухачів магістратури «Права людини та їх захист в зарубіжних країнах».

Учасники заходу виступили з доповідями на теми: «До питання окремих обмежень прав і свобод людини Фінляндії в умовах пандемії COVID-19», «Психологічні аспекти захисту прав людини у світі», «Проблематика дотримання прав людини в КНР», «Юридична природа міжнародних стандартів прав людини», «Адаптація законодавства України до законодавства Європейського Союзу» та ін.

Під час обговорення було зазначено, що особливу роль у системі гарантій прав і свобод людини й громадянина посідають міжнародно-правові гарантії: міжнародні нормативно-правові акти, в яких закріплюються відповідні права та діяльність міжнародних органів і установ, спрямовані на захист прав і свобод людини.

Проведення заходу сприяло вдосконаленню навичок здійснювати пошук та аналіз інформації, працювати з іншомовними джерелами, презентувати доповідь професійного характеру, брати активну участь у дискусіях та обґрунтовувати власну точку зору.

ВЗГ ХНУВС