До Міжнародного дня волонтерів, який рішенням Організації Об’єднаних Націй щороку відзначається 5 грудня, наукова бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ підготувала тематичну виставку «Волонтери – люди доброї волі».

Волонтер – у перекладі з французької – «доброволець», «бажаючий». Це люди доброї волі, які всю свою невтомну енергію і щедрість душі віддають цій благородній справі. Їхні серця завжди відкриті до чужих страждань, а готовність допомогти немічним та хворим ніколи їх не залишає.

Волонтерство закладено в генетичному коді українців. Багата традиціями культура нашого народу завжди давала настанови щодо способу життя в українському суспільстві, звичаї ставали законами, якими люди керувались щодня. Одним із таких було побратимство – духовне споріднення та взаємодопомога у скрутну годину. Сьогодні робота волонтерів потрібна як ніколи. Вони допомагають у вирішенні багатьох питань: від проведення великих спортивних заходів – до ліквідації наслідків катастроф.

Запрошуємо до бібліотеки переглянути експозицію!

ВЗГ ХНУВС