Наукова бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ підготувала книжково-ілюстративну експозицію «Торгівля людьми – сучасний прояв рабства», приурочену Міжнародному дню за скасування рабства, який щорічно відзначається  2 грудня. Саме цього дня 1949 року на 4-й сесії Генасамблеї ООН було прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами.

На жаль, у світі існує досить багато сучасних форм рабства: торгівля людьми, сексуальна експлуатація, продаж наречених, шлюби за примусом, ряд форм примусової праці, в тому числі й дитячої. Якщо уважно проаналізувати сучасну ситуацію в усьому світі, то ми побачимо, що в усіх куточках світу процвітає саме вид фізичного рабства, не кажучи вже про духовне.

Факт відзначення Міжнародного дня за скасування рабства є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, надання допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи.

Бібліотека інформує своїх читачів про наявну літературу з цієї тематики у фонді і запрошує відвідати експозицію.

ВЗГ ХНУВС