Професорка кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Наталія Горобець провела профорієнтаційну зустріч із учнями 11-А класу Комунальної установи Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 23 та прочитала їм лекцію «Протидія домашньому насильству. Говори. Не мовчи».

Запропонована тема викликала велику зацікавленість у старшокласників. Учні активно обговорювали проблему насильства, пропонували своє бачення механізмів вирішення ситуації. У результаті було вироблено спільну позицію, що насильство не можна терпіти в жодних його проявах. У таких ситуаціях необхідно звертатися за допомогою як до компетентних органів, так і до небайдужих громадян, головне – не залишатися з проблемою віч-на-віч.

Проведення зустрічей, лекцій з цієї тематики є надзвичайно важливою складовою запобігання насильству в сім'ї. Завдяки таким просвітницьким заходам Сумська філія активно займається профілактикою насильства серед молоді. Представниця філії запросила учнів вступати до Сумської філії ХНУВС, щоб поповнюючи лави поліцейських та правозахисників, приєднатися до активної боротьби з домашнім насильством.

Сумська філія ХНУВС