У межах реалізації програми академічної мобільності між закладами вищої освіти, що належать до сфери управління МВС України, професор кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Дмитро Слинько та професор кафедри теорії та філософії права факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Одеського державного університету внутрішніх справ Ігор Магновський провели бінарне заняття з юридичної компаративістики для слухачів магістратури факультету № 1 ХНУВС. Тема – «Особливості здійснення юридичної діяльності у правових сім’ях сучасності. Європейська традиція юстиції».

Під час проведення занятті було розглянуто поняття, ознаки, умови, процедури судової, прокурорської, адвокатської практики, юридичну діяльність правозахисних організацій та поліції.

Професор Ігор Магновський наголосив, що знання організації системи юстиції в зарубіжних країнах, насамперед в країнах ЄС, надає магістрам як теоретичні, так і практичні навички. Це сприяє розвитку та збагаченню юридичного світогляду магістрів через науково-теоретичне розуміння організації та діяльності системи юстиції в різних країнах світу. З іншого боку слугує платформою для майбутньої практичної діяльності юристів у налагодженні міжнародного співробітництва з іноземними юридичними інституціями. 

ВЗГ ХНУВС