Завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем розвитку інформаційних технологій ХНУВС кандидат юридичних наук Вадим Коршенко взяв участь в онлайн-семінарі «Управління передачею конфіденційних технологій за межі науково-дослідних організацій», що проводився Управлінням Державного департаменту США з питань спільного зменшення загрози у партнерстві з Королівським коледжем м. Лондона, Центром досліджень нерозповсюдження Джеймса Мартіна в Інституті Міддлбері та CRDF Global.

Семінар був присвячений зусиллям українських університетів протистояти потенційним загрозам, пов'язаним із крадіжкою інтелектуальної власності, чутливим технологіям та їх військовим застосуванням. Мета семінару – навчання з підготовки до стратегій, що використовуються злочинними суб'єктами, які прагнуть підірвати існуючі заходи безпеки у закладах вищої освіти та науково-дослідних центрах.

Захід включав у себе участь у лекціях, інтерактивне навчання, тематичні дослідження, відкриті дискусії і додаткове навчання, одночасно надаючи можливість спеціалістам поспілкуватися, щоб сприяти створенню більш сильного і захищеного співтовариства викладачів, дослідників і адміністративних фахівців. Під час тренінгів у формі сесій розглядалися чотири головні теми: рамки контролю за технологіями, розповсюдження загрозливого середовища, внутрішні програми відповідності, впровадження управління ризиками.

Усі учасники семінару отримали сертифікати.

ВЗГ ХНУВС