Доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 кандидатка філологічних наук Наталія Кобилко взяла участь у Міжнародному науково-практичному семінарі «Онлайн-ресурси з вивчення української мови як іноземної в умовах нових викликів», організованого Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою. Захід відбувся на платформі Zoom та об’єднав 130 учасників з понад 20 країн світу. МІОК презентував технічні можливості на порталі «Український освітній всесвіт 2.0» для покращення комунікації, обміну ідеями та методичними розробками між педагогами як з України, так і з-за кордону.

У межах заходу відбулася експертна дискусія щодо надзвичайно важливого питання: як організувати та провести заняття з української мови як іноземної в режимі онлайн, які навчально-методичні ресурси варто використовувати в умовах дистанційної роботи. Експертами виступили Уляна Плавущак-Підзамецька (Канада), Галина Барляк (Італія), Ганна Швець і Назар Данчишин (Україна).

Під час науково-практичного семінару відбулося обговорення статусу української мови у світі та особливості її викладання в різних країнах. Варто зазначити, що такий захід – частина масштабного проєкту МІОКу щодо вивчення міграційних процесів з України, який складається з наукового та культурно-просвітницького компонентів. За результатами роботи учасники семінару отримали відповідні сертифікати.

ВЗГ ХНУВС