Для студентів факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ під керівництвом доцентки кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 Іриною Василько, за участі науково-педагогічних працівників кафедри спільно з провідною фахівчинею з профорієнтації Харківського міського центру зайнятості Оленою Виходцевою було проведено сумісне бінарне заняття «Сучасний підприємець: хто він?».

Олена Олександрівна ознайомила студентів з основними завданнями Служби зайнятості, всі відділення якої працюють за єдиною схемою надання послуг. Вона розповіла, що клієнти можуть звернутися до будь-якого центру зайнятості та отримати всі передбачені законодавством соціальні послуги, пов’язані з працевлаштуванням. У службі зайнятості створена уніфікована оперативна база вакансій, шукачів роботи та можливостей проходження професійного навчання по всій країні. Це дозволяє розширити зону пошуку роботи для безробітних не тільки в межах району чи області, а й держави в цілому. Приділили увагу лектори і взаємодії Служби зайнятості з суб’єктами господарювання та її перевагам.

Провідна фахівчиня зазначила, що студенти можуть звернутися до Харківського міського центру зайнятості, щоб отримати вільний доступ до джерел інформації та безкоштовну і кваліфіковану допомогу фахівців щодо надання індивідуальних інформаційних консультацій, а саме – складання власного резюме та/або відеорезюме, здобуття первинних навичок користування персональним комп’ютером, з оволодіння ораторським мистецтвом, отримати можливість підвищувати та/або змінювати власну кваліфікацію та ін.

Студенти також дізналися про правильність створення власного резюме, його оформлення, заповнення, а також про те, як підвищувати свій професійний рівень без наявності трудового стажу. Також майбутні правники ознайомились із реальними прикладами резюме та змогли виявити в них помилки.

Олена Олександрівна роз’яснила поняття та особливості такої сфери діяльності, як «рекрутер».

Наприкінці заняття Олена Виходцева побажала студентам сумлінно навчатися, постійно розвиватися. Запропонувала пройти безкоштовне тестування оцінки своїх сильних сторін, брати участь у семінарах та проєктах, які проходять на базі центру.

ВЗГ ХНУВС