Представники Харківського національного університету внутрішніх справ доцент кафедри педагогіки та психології факультету №  3 Вікторія Доценко та старший викладач кафедри Олена Макарова пройшли тижневий тренінг «Community policing/Взаємодія поліції та громади», що відбувся  на базі Донецького державного університету внутрішніх справ у м. Маріуполь. У ньому взяли участь викладачі усіх закладів вищої освіти системи МВС України.

Програма тренінгу була реалізована Консультативною місією ЄС в Україні спільно з Канадською поліцейською місією в Україні і складалася з наступних тем: Вступ до курсу навчання «Поліцейська діяльність, орієнтована на громаду»; Поліцейська діяльність, орієнтована на громаду як модель вирішення проблем; Комунікація; Комунікація деескалації; Місцеві проблеми, місцеві рішення. Консультативна група для громадян/ Поліція HUB; Права людини і гендер; Домашнє насилля; Етика і основні цінності; Ефективна комунікація з молоддю.

Тренерами виступили працівники ДонДУВС, які вже пройшли цей тренінг, та поліцейські з Канади, Данії, Словенії, Нідерландів, Швеції, Румунії, Польщі, Португалії.

Учасники тренінгу отримали багато цікавої та необхідної інформації, що буде використана в навчальному процесі та науковій роботі.

ВЗГ ХНУВС