Професорка кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Надія Демиденко взяла участь онлайн у Всеукраїнському науковому форумі, присвяченому 100-й річниці завершення Української національної революції «Українська національна революція 1917-1921рр. – досвід та уроки боротьби за державність».

Організатором наукового зібрання виступив Харківський національний університет радіоелектроніки, співорганізатором – Харківський національний університет внутрішніх справ.

Надія Демиденко представила доповідь на тему «Соціально-політичні погляди Володимира Винниченка (1880-1951), першого голови уряду УНР», в якій зазначила, що політику і письменнику належить ідея створення нової системи поглядів – «конкордизму». Це цілісна система буття, метою якої є гармонізація людини з довколишнім світом, формування особливого «світу моралі».  

Підсумовуючи форум, учасники зазначили, що оцінка Української революції не може бути однозначною. Якщо українська державність упродовж революції не змогла себе ствердити, то це ще не дає підстав вважати її повною поразкою. Адже революція мала потужний мобілізаційний вплив на українські національні сили, сприяла консолідації нації, зростанню її етнічної і політичної самосвідомості.

Сумська філія ХНУВС