Учасник Центру соціальних проєктів Школи наукового лідерства курсант 3 курсу факультету № 1 ХНУВС Ігор Сумін спільно з волонтерками пошукового загону «ЛісаАлерт» Наталією Нєжиною, Юлією Ямпольською та представниками Департаменту цифрової трансформації Харківської міської ради Digital Kharkiv провів черговий тренінг на тему недопущення викрадення дітей для учнів 5-А класу Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 70.

Під час тренінгу на тему «Небезпечний незнайомець» діти ознайомилися з правилами безпечної поведінки з незнайомими людьми на вулиці у різних типових ситуаціях. Також школярі відпрацювали отримані знання під час практичних квестів та інтерактивних вправ. Окрему увагу під час тренінгу булло приділено безпеці в Інтернет-просторі, зокрема у соціальних мережах.

Нагадаємо, що у рамках роботи Центру соціальних проектів Школи наукового лідерства здійснюється співробітництво з ініціативною групою «ЛісаАлерт» у соціальному проєкті щодо запобігання викраденню дітей, під час якого курсанти, як волонтери за попередньою згодою батьків, підходять до дітей на території спортивних майданчиків, парків, скверів та пропонують пройти разом із ними. Таким чином, волонтери перевіряють реакцію дітей на пропозицію незнайомої особи у різних типових ролях, а саме: волонтер, який представляється поліцейським, волонтер-малолітня (неповнолітня) особа, волонтер з домашньою твариною, волонтер, який пропонує за гроші допомогти йому у вирішенні побутової проблеми.

ВЗГ ХНУВС