У рамках навчальної дисципліни «Практикум з тактики проведення окремих слідчих (розшукових) дій» у навчальних групах факультету № 1 відбулися бінарні заняття за участі заступниці голови Департаменту міжнародної взаємодії Штабу розвідки Цивільної гвардії Королівства Іспанії Наталі Паєз Джимінез.

Під час бінарних практичних занять, організованих і проведених доцентом кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 Тетяною Матюшковою, були обговорені та порівняні особливості проведення окремих слідчих дій та розслідування окремих видів злочинів правоохоронними органами України та Королівства Іспанія.

Наталі Паєз Джимінез також ознайомила курсантів із системою, структурою та функціями Цивільної гвардії та окремих її підрозділів у Королівстві Іспанія, особливостями організації та здійснення взаємодії як між окремими відомствами і підрозділами Міністерства внутрішніх справ Королівства Іспанії, так і з правоохоронними органами інших країн Європи та світу.

Жвавий інтерес викликало обговорення питань міжнародного співробітництва правоохоронних органів України та Королівства Іспанії у розслідуванні злочинів, вчинених організованими угрупованнями, кіберзлочинів, сексуальних злочинів щодо дітей, незаконного обігу зброї та наркотиків, у тому числі транснаціонального характеру.

Курсанти мали можливість не лише поставити запитання з окреслених тем, але й відповісти на запитання представниці іноземних правоохоронних органів щодо особливостей розслідування злочинів й тактики проведення слідчих дій в Україні.

ВЗГ ХНУВС