У рамках співпраці Харківського національного університету внутрішніх справ з Фондом Конрада Аденауера відбулася зустріч учасників Школи наукового лідерства факультету № 1 з координатором проєктів та науковим співробітником Харківського офісу Фонду Конрада Аденауера Олексієм Лезновим.

Під час зустрічі виступив голова Школи наукового лідерства та стипендіат 2-го набору стипендіальної програми Фонду Конрада Аденауера в Україні для студентів східноукраїнських університетів Sur-Place Віталій Найда. Він звернув увагу курсантів на переваги та перспективи розвитку, які надають освітні та громадські можливості Фонду для здобувачів освіти.

Учасники Школи наукового лідерства провели для Олексія Лезнова презентацію своїх здобутків та напрямів роботи. Курсантка 2 курсу факультету № 1 Поліна Суслова розповіла про громадську діяльність курсантів, проведення тренінгів з антинаркотичної та антиалкогольної пропаганди, соціальних експериментів, пошуків безвісти зниклих людей, про діяльність патрулів доброчесності Школи наукового лідерства.

Курсантка 2 курсу факультету № 1 Кристина Коваль ознайомила з результатами участі курсантів у програмах міжнародного молодіжного обміну, міжнародних конкурсах есе, відеоробіт та наукових статей, стипендіальних програмах, та зупинилася на перспективах розвитку.

Курсантки 2 та 3 курсів факультету № 1 Юлія Шелест та Вікторія Колесник ознайомили координатора проєктів Харківського офісу Фонду Конрада Аденауера з участю курсантів спільно з ГО «Союз пошукових загонів України» в археологічних розкопках на території Балаклійського району та результатами їх пошукової роботи.

Олексій Лезнов провів для молоді інтерактивну лекцію, у рамках якої ознайомив курсантів з цілями та цінностями Фонду Конрада Аденауера, пріоритетними напрямами роботи в Україні, можливостями, які Фонд надає українській молоді, зокрема, залучаючи її до участі у конкурсах наукових проєктів, стипендіальній програмі Sur-Place, тренінгів, міжнародних онлайн-семінарів. Розповів про роботу Фонду в сфері підтримання та дослідження поточного стану демократії, європейської інтеграції на Сході України. Курсанти активно долучалися до дискусії, ставили гостю численні запитання щодо найуспішніших проєктів Фонду, партнерів Фонду в Україні, цікавилися проблемними моментами, на які слід звернути увагу під час подання документів на стипендіальну програму Sur-Place.

ВЗГ ХНУВС