Голова Школи наукового лідерства факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Віталій Найда став переможцем міжнародного конкурсу кейсів з громадської активності «The Young Citizen´s Diary», що був організований Східноєвропейською мережею громадянської освіти (EENCE) за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Федерального агентства громадянської освіти (Bundeszentrale für politische Bildung).

Учасники з країн Східної Європи мали можливість представити на розгляд міжнародного журі власну історію успіху (кейс) у сфері громадської активності в освіті, що включає питання індивідуальності та ідентичності; прав людини, громадянських свобод та рівностей; дезінформації та мас-медіа; соціальної та екологічної справедливості; активізму та тематичних кампаній у громадянському суспільстві; миру на Землі, міжнародної безпеки та співпраці, а також інші теми, пов'язані з усвідомленням себе як громадянина.

Кейси складалися з трьох розділів. У розділі «Ситуація» учасники мали представити проблему, конфлікт чи дилему, з якою вони стикнулися. У розділі «Мій підхід» конкурсанти мали пояснити, що саме вони зробили або вважають за потрібне зробити в цій ситуації. У розділі «Висновки» автори кейсів мали показати результати та наслідки запропонованого підходу в загальній картині світу.

Віталій Найда у своєму кейсі представив діяльність Школи наукового лідерства факультету № 1 ХНУВС, яка є унікальною організацією, та широке коло питань, що вирішуються учасниками Школи, методи, принципи та результати діяльності молодіжної громадської організації.

Історії фіналістів будуть опубліковані у міжнародній збірці найкращих кейсів.

ВЗГ ХНУВС