Міністерством освіти і науки України 12 рік поспіль організовується проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. У Харківському національному університеті внутрішніх справ у межах Тижня української мови та культури було проведено І етап конкурсу. Організаторами заходу стали кафедра українознавства факультету № 2 та кафедра соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6. За традицією учасники конкурсу на усіх етапах (обласному, загальнодержавному) діляться на кілька категорій: студенти-філологи, студенти-нефілологи й курсанти.

І етап конкурсу відбувся за змішаною формою (очно й дистанційно). Було запропоновано відповісти на питання вікторини на знання біографії та творчості Кобзаря та написати твір-роздум із творчими завданнями. Учасники конкурсу продемонстрували здатність до критичного мислення, творчі здібності, належне володіння художнім словом, грамотність.

Переможці, імена яких буде визначено пізніше, матимуть можливість представити наш університет у випробуваннях обласного й загальнодержавного етапів Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

ВЗГ ХНУВС