Кафедра трудового та господарського права провела засідання наукового гуртка, присвячене Всесвітньому дню науки в ім’я миру та розвитку. Відкрив засідання завідувач кафедри доктор юридичних наук, професор, підполковник поліції Костянтин Мельник, який у вступному слові наголосив на особливому значенні юридичної науки у розбудові правової системи України, забезпеченні прав і свобод громадян та інтересів держави, підкреслив роль науки для мирного та сталого розвитку суспільства, привернув увагу до викликів, з якими зіштовхується сучасна юридична наука. Костянтин Мельник закликав гуртківців до наукових звершень, розвитку критичного мислення та самовдосконалення, а також побажав успіхів у навчанні та науковій роботі.

Керівник наукового гуртка, доцент кафедри кандидат юридичних наук, доцент Іван Бригадир охарактеризував особливості функціонування наукового гуртка кафедри у цьому навчальному році, визначив пріоритетні теми дослідження, окреслив наявні проблеми в діяльності гуртка та шляхи їх усунення. Було наголошено на інтенсифікації наукових пошуків курсантами у вказаних напрямках, що сприятиме їх всебічному розвитку та подальшій можливості використання отриманих у результаті наукових розвідок здобутків у практичній діяльності.

На засіданні наукового гуртка відбулося активне обговорення проблем розвитку юридичної науки та її впливу на процеси встановлення миру та подальшого розвитку країни. Було визначено актуальні напрями розвитку юридичної науки та правової системи України.

ВЗГ ХНУВС