З нагоди Дня української писемності та мови й у межах проведення тижня української мови та культури відбулося засідання круглого столу наукового гуртка кафедри українознавства факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ «Мова як інтелектуальна основа нації».

На початку засідання у вітальному слові завідувач кафедри українознавства доктор філологічних наук, професор Ігор Чорний і керівниця наукового гуртка кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри Олена Оверчук розповіли про історію свята, роль Нестора Літописця в становленні й розвиткові української писемності. Основою для обговорення проблематики круглого столу стали наукові доповіді, присвячені актуальним питанням сучасної лінгвістики. Курсанти шукали відповіді на питання: коли і як виникла українська мова та писемність, який стан і статус має українська мова в сучасному світі, як взаємодіє міжнародне й українське законодавство, чому в Україні є труднощі з розвитком функцій державної мови, у чому полягають особливості сучасної ділової комунікації.

Учасники круглого столу не тільки змогли побачити історичний зріз розвитку української мови від найдавніших часів до сьогодення, а й взяли участь у жвавому обговоренні особливо дискусійних тем, збагатили свої знання та отримали досвід наукової комунікації.

ВЗГ ХНУВС