Для слухачів курсів первинної професійної підготовки інституту післядипломної освіти ХНУВС проведено бінарне заняття за участі представників громадської безпеки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні – старшим групи Фернандо Магро Морос та керівником Української команди тренерів старшим лейтенантом поліції Тарасом Гринюхом.

Скандинавська модель забезпечення громадського порядку стає основною моделлю із забезпечення публічної безпеки та порядку під час масових заходів для правоохоронних органів як країн-членів ЄС, так і для інших країн. Її ключовими компонентами є психологія натовпу, взаємодія в команді, складні маневри, евакуація та тактика розсіювання натовпу.

Під час заняття слухачів курсів ознайомили з новими підходами до забезпечення громадського порядку, серед яких – поступове застосування сили, правові норми, нові тактики управління натовпом і використання транспортних засобів.

У заході також взяли участь працівники інституту післядипломної освіти – заступник директора майор поліції Світлана Фіалка, завідувач відділення навчально-методичного забезпечення старший лейтенант поліції Олег Заковоротній, викладачі циклу спеціальних дисциплін Юрій Махота та Вадим Горбенко.

ВЗГ ХНУВС