У рамках відзначення Дня української писемності та мови у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ проводиться інтелектуальний турнір «Я люблю Україну».

Мета заходу – виховання у молоді почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, глибокої поваги до рідної мови, а також формування розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ані народ, ані Україна як держава.  

Цього року, враховуючи карантинні обмеження, у турнірі взяли участь три команди курсантів, які продемонстрували свої знання, вміння, пам’ять, увагу, швидкість мислення у 5-ти раундах: «Подорожуємо Україною», «Україна – туристична», «Визначні українці», «Українські гривні», « Україна – співуча», і довели, що мають навики роботи у команді.

Цікаві питання щодо історії України, її традицій, подій підготував курсант 2 курсу заступник голови студентсько-курсантського парламенту Микола Сіроштан, виступивши в ролі ведучого. Перемогу у турнірі здобула команда групи 201. Гра була цікавою й пізнавальною.

Сумська філія ХНУВС