Завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем забезпечення діяльності поліції Харківського національного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, професор Сергій Шатрава дистанційно взяв участь у роботі круглого столу на тему «Проблемні питання законодавчого врегулювання обігу цивільної вогнепальної зброї в Україні», який проходив в Комітеті Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

Під час роботи круглого столу було обговорено питання: про право фiзичних осiб, юридичних осiб-суб’єктiв охоронної дiяльностi на придбання, володiння, зберiгання, носiння, збут цивiльної вогнепальної зброї, у тому числi короткоствольної нарiзної зброї, пристроїв вiтчизняного виробництва для вiдстрiлу патронiв, споряджених гумовими чи аналогiчними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дiї; піднімалися питання щодо суб’єктiв ведення реєстру цивiльної вогнепальної зброї, захисту конфiденцiйної iнформацiї бази даних реєстру; застосування цивiльної вогнепальної зброї задля самозахисту.

Також було приділено увагу проєктам законiв про право на цивiльну вогнепальну зброю (реєстр. № 5708) та про право на самозахист і володiння цивiльною вогнепальною зброєю (реєстр. № 5708-1).

ВЗГ ХНУВС