Викладачка циклової комісії філологічних дисциплін Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ Віра Сіора взяла участь у Всеукраїнському онлайн-семінарі «Медіаграмотність як складова інформаційно-цифрової компетентності педагога» та пройшла підвищення кваліфікації за видом «семінар» (дистанційно).

Сьогодні медіапростір є невід’ємною  частиною життя ледь не кожної людини, а ми – споживачі та творці контенту й різної інформації в мережі, тому поряд з освітніми матеріалами, розвагами, корисною інформацією та мемами мережею ширяться і фейки, маніпуляції, збір даних. У таких умовах стає зрозумілим, що вміння критично сприймати інформацію та опрацьовувати її – одна з головних актуальних навичок сьогодення.

Учасники вебінару отримали теоретичні знання, а також практичні навички: засвоїли складові інфомедійної гігієни в сучасному світі; основні шляхи ефективного споживання, фільтрування та перевірки інформації в медіа та соціальних мережах; отримали теоретичні та практичні знання з впровадження медіаграмотності в освітній процес; ознайомилися з практиками та інструментами для розвитку навичок інформаційної та медійної грамотності у здобувачів освіти; обговорили проблеми та перспективи впровадження інфомедійної грамотності в освітній процес.

Отримані теоретичні знання та практичні навички сприятимуть підвищенню професійного рівня та будуть використані викладачкою під час навчального процесу.

КЛК ХНУВС