У Харківському національному університеті внутрішніх справ проведено інструктивно-профілактичне заняття щодо дотримання особовим складом заходів безпеки та правил поводження зі зброєю. У заході взяли участь ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, працівники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України підполковник поліції Вячеслав Довгий та Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області підполковник поліції Олег Панов, особовий склад університету.

Відкриваючи захід, Валерій Сокуренко наголосив на безумовному дотриманні вимог заходів безпеки зі зброєю, вжиття належних заходів щодо попередження нещасних випадків та надзвичайних подій, пов’язаних із недбалим ставленням до зберігання зброї та поводження з нею.

Підполковник поліції Олег Панов детально роз’яснив порядок здійснення контролю за об’єктами дозвільної системи, а також вимоги, що висуваються до придбання, зберігання, перевезення та використання вогнепальної зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, попередив про настання відповідальності за вчинення таких дій.

Доцент кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування факультету № 3 кандидат юридичних наук підполковник поліції Сергій Резанов проаналізував права та обов’язки власників зброї, повноваження органів поліції у разі виявлення порушень правил дозвільної системи. Доценто кафедри вогневої підготовки факультету № 3 Максим Владимиров надав конкретні практичні поради щодо забезпечення заходів безпеки при поводженні зі зброєю, зокрема на полюванні.

Підполковник поліції Вячеслав Довгий навів типові приклади порушень, пов’язаних зі зброєю, та попередив про настання кримінальної або адміністративної відповідальності у разі вчинення таких дій.

Участь у заході в режимі відеоконференції також взяли працівники Сумської філії та Кременчуцького льотного коледжу. 

ВЗГ ХНУВС