Асоціація інноваційної та цифрової освіти спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України за підтримки Українського культурного фонду розпочали Національний онлайн-проєкт із тестування та вивчення української мови. Учасниками цього проєкту стали студенти другого курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ та завідувачка кафедри гуманітарних дисциплін Валентина Василенко.

Майбутні правознавці успішно пройшли курс «Сучасна українська мова», де змогли вдосконалити навички володіння екомовою на базі нового правопису. Така перевірка власного прогресу стала важливою мотивацію для постійного лінгвовдосконалення студентів, бо відповідно до ст. 6 та ст. 9 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» (25 квітня 2019 р. № 2704-VIII) громадяни України зобов’язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків.

Крім того, на Національній платформі з вивчення української мови Міністерства культури та інформаційної політики України кожен здобувач міг відстежити свої досягнення за допомогою онлайн-тестування. Оригінальний тест, розміщений на сайті даного проєкту, має унікальний інноваційний алгоритм, який базується на технології адаптивного тестування, що дозволяє користувачам за короткий час точно визначити власний рівень володіння українською мовою відповідно до мовних стандартів.

Мета участі майбутніх правників у освітньому хабі – мотивувати до використання української мови в повсякденному житті; показати, що вчити та вдосконалювати мову – це не складно, а навпаки – весело та легко. Головне бажання і практика! Отож Українська – це завжди модно!

Сумська філія ХНУВС