Представники Харківського національного університету внутрішніх справ разом із провідним фахівцем ХНДЕКЦ доктором юридичних наук, професором Русланом Степанюком провели виїзні бінарні заняття. Про процесуальні аспекти використання спеціальних знань на досудовому слідстві йшла розмова на бінарному занятті, яке проводив завідувач кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства кандидат юридичних наук, доцент, підполковник поліції Віталій Романюк. Разом із представником ХНДЕКЦ вони розповіли курсантам про порядок призначення та проведення окремих видів експертиз на досудовому слідстві, а також про використання спеціалістів під час проведення окремих слідчих дій.

Доцент кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки кандидат юридичних наук, підполковник поліції Василь Корнієнко провів із курсантами заняття за темою «Сучасні можливості судової експертизи та криміналістичної техніки». Курсанти побачили можливості сучасної експертної техніки, що задіяна у запобіганні злочинності та під час проведення судових експертиз. Наприкінці занять для курсантів було проведено екскурсію у музеї НДЕКЦ та у вибухотехнічній лабораторії.

У бінарному занятті  взяли участь курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, які беруть участь у програмі всеукраїнської академічної мобільності «Студентська Академічна Мобільність Україна».

Програма студентської академічної мобільності (САМ Україна) є частиною програми «House of Europe» і фінансується Європейським Союзом із залученням Британської Ради.

 

ВЗГ ХНУВС