Учасниця Школи наукового лідерства факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ курсантка навчальної групи 202 Кристина Коваль взяла участь у вебінарі «LAW storming або особливості роботи морського юриста», що був організований Лігою студентів Асоціації правників України за участі Карини Романішиної – представниці одного з адвокатських об’єднань.

Під час вебінару адвокатеса розповіла про поняття морського права, про його значення на міжнародній правовій арені, про особливості процесуальних дій під час вирішення конфліктів у сфері регулювання морського права та про історію виникнення морського права, яке на сьогодні має важливе значення в економіці та політиці будь-якої країни світу. Юристка окреслила проблеми реалізації морського права в Україні та перспективи його розвитку. Також було розглянуто положення Конвенції ООН з морського права, проаналізовано деякі норми Закону України «Про державний кордон» та Кодексу торговельного мореплавства України. Адвокатесою було виокремлено основні принципи, на яких ґрунтується морське право, а саме принцип свободи відкритого моря, що включає свободу судноплавства, рибальства, прокладки морських кабелів і трубопроводів, польотів над відкритим морем; право мирного проходу через територіальне море; принцип реального зв'язку між судном і державою прапора, про режим континентального шельфу.

Наприінці вебінару учасники поставили запитання, які їх найбільше цікавили, та отримали відповіді від спеціаліста у сфері морського права.

ВЗГ ХНУВС