У рамках організації проведення навчання з цифрової грамотності серед працівників МВС завідувачка кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування факультету № 3 полковник поліції Ольга Безпалова пройшла онлайн курс «Що таке державна політика і як її формувати» на платформі Дія. Курс Міністерства цифрової трансформації України створено в партнерстві з Офісом ефективного регулювання (BRDO) та Національним агентством України з питань державної служби, за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні (Підтримка DIA)», що впроваджується ПРООН в Україні та фінансується Урядом Швеції.

Під час проходження курсу було розглянуто наступні теми: «Що таке державна політика?», «Цикл формування державної політики», «Як визначити проблему, що потребує розробки державної політики», «Навіщо та за яким алгоритмом аналізувати чинний курс державної політики?», «Інтерес як основа політики», «Ідентифікація та пріоритезація стейкхолдерів», «Навіщо готувати варіанти політики? Якими вони мають бути?», «Джерела варіантів державної політики», «Вплив як суть державної політики», «Типи оцінювання державної політики».

Знання, отримані під час проходження онлайн курсу, будуть використані під час проведення навчальних занять із дисципліни «Управління органами та підрозділами поліції».

За результатами проходження онлайн-курсу отримано сертифікат.

ВЗГ ХНУВС