Співпраця у межах проєкту CEPOL Exchange Program триває. Наприкінці жовтня Харківщину та Харківський національний університет внутрішніх справ з робочим візитом відвідали: начальник слідчого підрозділу відділу превенції злочинів у м. Котка  Південно-східного відділу поліції Фінляндії Міка Салмінен, капітан жандармерії, заступник начальника відділу міжнародних тренінгів та обмінів Тренінгового центру жандармів (м. Сант Аст’є, Франція) Флорін Локателлі, начальник відділу іноземних мов та соціальних наук Школи прикордонної поліції (м. Орадеа, Румунія) Іоана Бордеіану.

Іноземні фахівці зустрілися з керівництвом Харківського національного університету внутрішніх справ. Вони ознайомилися з навчально-методичною та матеріальною базою вишу – відвідали навчально-тренувальні полігони, спеціалізовані аудиторії, університетський музей, взяли участь у роботі міжнародного круглого столу «Визначення корупційних ризиків у діяльності МВС, шляхів запобігання та протидії корупції в МВС України», а також міжнародній конференції «Актуальні проблеми кримінального процесу та криміналістики».

Закордонні колеги також ознайомилися з роботою практичних підрозділів поліції Харківщини – Головного управління Національної поліції України у Харківській області, Управління патрульної поліції в Харківській області, Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

За результатами проведеної роботи визначено наступні кроки подальшої співпраці.

Гості також ознайомилися з Харковом, його пам’ятками історії та архітектури, відвідали міський парк відпочинку  ім. М. Горького, сад ім. Т. Шевченка, зоопарк тощо.

ВЗГ ХНУВС