У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочисті заходи з нагоди початку проведення курсів спеціалізації дільничних офіцерів поліції, закріплених за поліцейськими дільницями об’єднаних територіальних громад. У заході взяли участь ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, перший проректор полковник поліції Дмитро Швець, проректор полковник поліції Сергій Бортник, керівництво інституту післядипломної освіти.

З напутніми словами до поліцейських звернувся ректор університету Валерій Сокуренко. Він привітав слухачів курсів із початком навчання та зазначив, що сьогодні у рамках реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади», започаткованого у 2019 році, у Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочали навчання представники п’ятого набору поліцейських офіцерів громад, закріплених за поліцейськими дільницями об’єднаних територіальних громад, підготовка яких відбувається за підтримки IСITAP (Міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування Департаменту юстиції США). «Ви пройшли ретельний відбір, доклали багато зусиль, щоб потрапити до проєкту. Скористайтеся цим шансом, наполегливо оволодівайте новими знаннями! До навчального процесу будуть залучені кращі викладачі та тренери – працівники науково-педагогічного складу вишу, які вже мають досвід підготовки поліцейських офіцерів громад, та представники практичних підрозділів. В університеті створені всі умови для опанування необхідними знаннями та навичками», – наголосив Валерій Сокуренко та закликав слухачів відповідально поставитися до навчання, бути організованими, дотримуватися дисципліни та карантинних вимог.

108 поліцейських, які прибули з підрозділів Головних управлінь Національної поліції та Управлінь патрульної поліції трьох областей України, протягом 2,5 місяців проходитимуть навчання із загальноправових дисциплін, домедичної, тактико-спеціальної та вогневої підготовки, вдосконалюватимуть навички керування автотранспортом.

Після завершення урочистих заходів для слухачів курсів розпочалися заняття за розкладом.

ВЗГ ХНУВС