У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася традиційна науково-практична конференція «Бочаровські читання», присвячена пам’яті професора С. П. Бочарової.

Наукове зібрання відкрив перший проректор університету, доктор юридичних наук, професор Олександр Головко. Він привітав учасників конференції, побажав плідної роботи та зазначив, що Світлана Петрівна Бочарова була дійсно видатним науковцем і вчителем для багатьох сучасних психологів.

На конференції була присутня дочка Світлани Бочарової – кандидат архітектури, доцент кафедри основ архітектури Харківського національного університету будівництва та архітектури Тетяна Давидич, яка підготувала біографічну презентацію про Світлану Петрівну.

Спогадами про видатного науковця поділився і її перший аспірант – професор кафедри загальної психології Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, кандидат психологічних наук, доцент Євген Заїка.

Робота конференції проходила за наступними напрямами: загальна психологія, історія психології; педагогічна та вікова психологія; спеціальна психологія та психологія діяльності в особливих умовах; психологія вищої школи; юридична психологія та судово-психологічна експертиза; психологія та соціологія управління; соціальна психологія; соціальна робота. Зокрема, із доповіддю про часткову реабілітацію учасників АТО і членів їх сімей виступив доцент кафедри психології Академії Державної пенітенціарної служби, кандидат психологічних наук Віктор Мозговий.

Завершуючи конференцію, Олександр Головко зазначив, що в університеті триває робота над створенням регіонального центру психокорекції та психодіагностики, до роботи якого буде  залучено не лише колектив психологів університету, а й колег з інших навчальних закладів. Олександр Миколайович також висловив слова вдячності університетським психологам за їх небайдужість та своєчасне надання допомоги людям, які прибули із зони АТО.

За матеріалами роботи конференції видано збірник наукових статей.

ВЗГ ХНУВС