Між Харківським національним університетом внутрішніх справ  і Харківським науково-дослідним інститутом судових експертиз ім. Засл. проф. М. С.  Бокаріуса Міністерства юстиції України укладено договір про співпрацю. Свої підписи під документом поставили ректор університету Валерій Сокуренко та директор інституту Андрій Лозовий.

Мета підписання документу – об’єднання потенціалів обох установ для створення урівноваженої системи взаємодії у науково-дослідній, науково-технічній та науково-методичній діяльності та впровадження результатів цієї роботи у практичну діяльність. Також умовами договору передбачено розроблення науково-методичних рішень для підвищення рівня підготовки фахівців, обмін інформацією про новітні методики, технології та обладнання, які використовуються у зазначених напрямах сумісної діяльності.

Як зазначив ректор університету Валерій Сокуренко, підписання договору про співпрацю є важливим для навчального закладу, який активно займається науковою діяльністю, розвиває різні напрямки науки, вдосконалює систему вітчизняної освіти. Андрій Лозовий, директор  науково-дослідного інституту, наголосив, що без теорії не може бути практики. «У колективі університету працює багато авторитетних науковців, знаних у широких колах, – сказав Андрій Лозовий. – І ми будемо раді співпрацювати. Упевнений, що така взаємодія буде корисною для обох сторін. Це початок великої і серйозної роботи на благо України».

Договором передбачено також спільне проведення конференцій, круглих столів, семінарів, обмін результатами науково-дослідних робіт та навчально-методичних розробок, користування бібліотечними фондами та багато іншого.

 

ВЗГ ХНУВС