З 25 по 31 жовтня 2021 року в світі проходить ХІХ Міжнародний тиждень відкритого доступу. Гасло заходу цього року: «Це важливо – як ми відкриваємо знання: справедлива участь», мета якогооб'єднання знань та мобілізація громадянського суспільства задля забезпечення вільного та рівного доступу до освітніх ресурсів і результатів наукових досліджень між дослідниками з розвинених країн і країн, що розвиваються. Особливої ваги це питання набуває в умовах пандемії та закритих кордонів між країнами, що актуалізує суспільну потребу у відкритій науці.

Наукова бібліотека ХНУВС підтримує та долучається до Міжнародного тижня відкритого доступу і пропонує університетській спільноті отримати індивідуальні консультації: з питань електронних ресурсів відкритого доступу; баз даних Scopus, Web of Science, EBSCO та BenthamScience; з приводу ведення та редагування профілю вченого в базі Google Schoolar, ORCID, Publons; розміщення наукових публікацій в репозитарії ХНУВС тощо.

Заходи вже відвідали представники науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності, передавши нові видання для розміщення у репозитарії ХНУВС. Індивідуальні консультації з питань електронних ресурсів відкритого доступу отримали представники кафедри теорії та історії держави і права, кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки та кафедри педагогіки та психології.

Бібліотека запрошує університетську спільноту долучатися до Міжнародного тижня відкритого доступу! Зробімо доступ до знань вільним!

#OAweek #OAweekUA